Порошенко склала повноваження голови Українського культурного фонду через тиск ОП

 

Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення повноважень голови Українського культурного фонду, щоб запобігти тиску на цю установу з боку офісу президента.

Про це вона повідомила у своєму відеозверненні, інформує “Еспресо TV“.

“Кілька днів тому від міністра культури молоді і спорту України на Наглядову раду Українського культурного фонду надійшла «пропозиція» достроково припинити мої повноваження як голови Наглядової ради. Зрозуміло, що цей крок ініційовано офісом президента і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Очевидно, що у нас різні погляди на культуру взагалі, і на політичну культуру зокрема”, – йдеться у зверненні Порошенко.

“Прикро, коли люди, які йшли до влади, обіцяючи великі справи, легко розмінюються на дрібні інтриги та популістичні дії”, – зауважила дружина п’ятого президента України.

Вона повідомила, що за час роботи Фонду “культурно-мистецька спільнота відчула вагому підтримку і повірила в те, що державна інституція може бути відкритою та повернутою обличчям до людей”. А діяльність Фонду отримала схвальні відгуки і від чинного міністра Володимира Бородянського, і від інших представників влади.

“Фонд відбувся і став дієвою інституцією й ефективним інститутом розвитку української культури”, – наголошує вже колишня очільниця УКФ.

Претензія до мене одна – моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто – ні нинішній президент, ні міністр культури, – викреслити його не зможе. Тож прізвище міняти не збираюсь. І боротися за посаду – також не буду. Я маю честь!” – заявила Порошенко.

Вона подякувала команді за плідну роботу і підтвердила, що й надалі займатиметься благодійною діяльністю, інклюзивною освітою, культурними та мистецькими проєктами.

Читайте також:
Треба зменшити виробництво українських фільмів, – Бородянський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна