Конгрес США запланував розгляд “пекельних санкцій” проти Росії

 

Панель Сенату США планує розглянути законопроєкт про санкції проти Росії на наступному засіданні з питань бізнесу 18 грудня.

Відповідне засідання заплановане в графіку Комітету з міжнародних відносин Сенату, повідомляє “Радіо Свобода”.

На цьому засіданні комітет має розглянути “Закон про захист американської безпеки від агресії Кремля”. Раніше сенатор-республіканець Ліндсі Грем назвав цей документ “пекельними санкціями”.

Планується, що цей двопартійний закон запровадить санкції проти Росії за її втручання у демократичні процеси за кордоном, а також за її “ворожі” дії в Сирії та агресію проти України.

Санкції будуть спрямовані на державний борг Росії, банки, які підтримують спроби Кремля “підважити демократичні інституції в інших країнах”, російські проєкти, пов’язані з продажем зрідженого природного газу за кордон, кіберсектор Росії та на осіб, наближених до президента Володимира Путіна.

Документ також передбачає створення Офісу кіберпростору та цифрової економіки в структурі Державного департаменту США.

Якщо комітет ухвалить законопроєкт, його ще мусить розглянути весь склад Сенату та Палати представників, перш ніж документ передадуть на підпис президенту Дональду Трампу.

Читайте також:
Конгрес США виділив на військову допомогу Україні 300 млн доларів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.