ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

 

У перший день саміту Європейського Союзу в Брюсселі у четвер, 12 грудня, глави держав і урядів країн ЄС продовжили дію економічних санкцій проти Росії на наступні півроку.

Про це під час пресконференції заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель, повідомляє “РБК-Україна”.

“Ми мали дискусію щодо Росії та України. Ми були проінформовані про результати нормандського саміту, який відбувся минулого понеділка у Парижі. Еммануель Макрон і Ангела Меркель оновили для нас інформацію щодо ситуації. Ми продовжили санкції на наступні шість місяців, виходячи з того, що імплементація мінських угод залишається важливою. Ми будемо продовжувати за цим спостерігати», – сказав він.

Євросоюз запровадив економічні санкції проти РФ після анексії Криму та щоразу продовжує термін їхньої дії.

Економічні санкції ЄС обмежують доступ певних російських банків і компаній до первинних і вторинних ринків капіталу в ЄС, накладають заборону на експорт і імпорт у торгівлі озброєннями, встановлюють заборону на експорт товарів подвійного призначення для військового використання або для військових кінцевих отримувачів у Росії, а також обмежують доступ Росії до певних технологій і послуг, які можуть бути використані у видобуванні нафти і пошуку її покладів, пише “Радіо Свобода”.

За словами віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби, сьогодні немає реальних підстав скасування санкцій Європейського союзу проти Росії.

Як інформувала “Новинарня“, востаннє Рада ЄС продовжувала ці санкції 27 червня 2019 року до 31 січня 2020 року.

Читайте також:
У Росії заборонили чеську організацію, що допомагала населенню на Сході України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна