У РФ підводний човен затонув по дорозі на утилізацію

 

Виведений зі складу Тихоокеанського флоту дизельний підводний човен частково затонув по дорозі на утилізацію у Приморському краї.

Про це у четвер, 12 грудня, повідомив “Інтерфакс” з посиланням на пресслужбу Федерального агентства морського і річкового транспорту РФ.

“О першій годині ночі в четвер надійшло повідомлення про те, що в Примор’ї під час буксирування на утилізацію виведеного зі складу Тихоокеанського флоту дизельного підводного човна неподалік від затоки Схід сталося торкання дна кормовою частиною підводного човна. При цьому носова частина залишилася в надводному положенні”, – сказали в пресслужбі.

Там відзначили, що людей і пального на борту підводного човна немає, будь-які загрози відсутні. Інцидент стався по дорозі з Владивостока в Находку в місці, де глибина становить 47 метрів.

При цьому довжина самої субмарини – 72 метри.

Зазначається, що буксир “Лазурит” Моррятслужби відразу ж після того, що сталося, став на якір і очікує рішення Тихоокеанського флоту про направлення до аварійної субмарини спеціального судна для організації аварійних і суднопідіймальних робіт.

Своєю чергою відділ інформації Тихоокеанського флоту повідомив, що частково затонулий дизельний підводний човен був виведений зі складу Тихоокеанського флоту (ТОФ) в 2013 році і перебував у відстої.

Корпус субмарини був переданий у власність металопереробному заводу “Аскона” в листопаді 2019 року. Це підприємство і проводило буксирування підводного човна на утилізацію в порт Находка.

Поінформоване джерело повідомило агентству, що власники поки що не зверталися в ТОФ за допомогою у підніманні човна.

Як писала “Новинарня“, нещодавно у російському Мурманську вкотре горів авіаносець “Адмірал Кузнєцов”.

Читайте також:
У Севастополі загорівся російський ракетний катер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.