За спиною Філарета грають проросійські сили, – Епіфаній

 

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що персону почесного патріарха ПЦУ Філарета використовують у своїх цілях проросійські сили, але Філарет цього не усвідомлює.

Про це Епіфаній сказав в інтерв’ю “Українській правді”, опублікованому в середу, 11 грудня.

“На жаль, за спиною почесного патріарха Філарета, я думаю, що він цього не усвідомлює, грають деякі проросійські сили. Були дослідження, можливо, ви бачили, де явно і відкрито люди Медведчука проводили проплачені мітинги проти мене”, – сказав Епіфіній.

За словами очільника ПЦУ, учасники однієї з таких акцій спочатку мітингували на підтримку каналу “112 Україна”, який пов’язують із нардепом Віктором Медведчуком, а пізніше мітингували  на підтримку Філарета.

“Один із них на Софійській площі – зібрали один і той самий мітинг спочатку на підтримку 112 каналу, здається, а потім – “на захист” Героя України патріарха Філарета. Тут реально видно, що є зовнішнє втручання у ці справи”, – сказав Епіфаній.

Очільник ПЦУ додав, що почесний патріарх Філарет залишається у складі Православної церкви України, його місце на Синоді очікує на його повернення, але він самоізолювався у складі ПЦУ.

Як писала “Новинарня“, нещодавно митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що Російська православна церква з часом буде змушена визнати автокефалію Української православної церкви.

Читайте також:
Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив голодування під Кабміном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна