“Змінилися погляди”: ексдепутат Держдуми втік до Німеччини

 

Колишній депутат Держдуми РФ від “Єдиної Росії” Роберт Шлегель став громадянином Німеччини.

Про це пише газета Süddeutsche Zeitung.

За її даними, у ФРГ Шлегель працював в компанії у Мюнхені, яка виробляє програмне забезпечення. ЗМІ пише, що зараз його відсторонили від роботи.

У листуванні з виданням ексдепутат, який раніше критикував Захід, сказав, що “розчарувався в політиці”. За словами Шлегеля, його погляди “сильно змінилися”, і тепер він “звичайна людина з незвичайним життєвим досвідом”.

“Я хочу, щоб мої діти росли в Німеччині, як частина культури і народу, до якого вони належать”, – додав він. Адже Шлегель отримав громадянство в Німеччині як нащадок поволзьких німців.

У 2006-2007 роках Шлегель був прессекретарем руху “Наші”. Він організував студію “Біле Світло”, яка знімала агітаційні відеоролики для молодіжної організації. У 2007 році став депутатом Держдуми РФ V скликання, в 2011 році увійшов в VI скликання.

Шлегель брав участь в розробці поправок до законопроекту “Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров’ю та розвитку” та голосував за скандальний закон, який забороняє іноземцям всиновлювати сиріт з Росії.

У лютому 2012 року зажадав від прокуратури перевірити джерела фінансування тоді ще опозиційного телеканалу “Дождь”.

Як писала “Новинарня“, ФСБ затримала російського військового, який працював на українську розвідку.

Читайте також:
У Росії мешкають мільйони українців, але немає жодної української школи, – Міносвіти на форумі ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна