Наказ про обмеження вільного копіювання архівних документів слід скасувати, – новий голова ДАС

 

Новий голова Державної архівної служби Анатолій Хромов заявив, що наказ про обмеження вільного копіювання архівних документів потрібно скасувати.

Як інформує “Новинарня“, про це Хромов сказав в ефірі радіо “Культура” 2 грудня.

“У нас є принципова домовленість, про яку ми говорили на співбесіді із заступником міністра юстиції та з самим міністром. Ми розуміємо, що той минулорічний наказ щодо обмеження прав копіювання користувачами має бути скасований. Це принципова річ, і ми з цього маємо розпочати”, – сказав новий голова ДАС.

“Швидко ми можемо скасувати найбільш одіозні обмеження, а потім приступити до нового порядку користування архівними документами, чернетки якого в нас насправді є. Там доволі тривала процедура різних погоджень, громадських слухань і так далі. Але ці обмеження мають бути скасовані, це моя принципова позиція”, – додав Хромов.

Як відомо, переможцем конкурсу на посаду голови Державної архівної служби України став 34-річний історик, архівіст, поет Анатолій Хромов.
У 2008-2017 роках кандидат історичних наук Хромов працював у Державному архіві Одеської області, із 2017 року – в науковому відділі Українського інституту національної пам’яті, а від початку 2018 року був заступником директора Галузевого державного архіву СБУ.

27 листопада Кабінет Міністрів затвердив розпорядження про призначення Хромова головою Державної архівної служби.

Раніше, 25 вересня, уряд звільнив із посади голову ДАС Тетяну Баранову.

Читайте також:
УІНП показав приміщення для зведеного архіву радянських спецслужб на Лівому березі Києва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна