Компанія, яка перевозила у Крим “зелених чоловічків”, надалі порушувала санкції ЄС, – ЗМІ

 

Компанії групи “Анрусстранс”, які перевозили російських військових під час окупації Криму та досі працюють на Керченській переправі, майже чотири роки порушували санкції Євросоюзу.

Про це йдеться у спільному розслідуванні проєкту “Радіо Свобода” “Настоящее время” ьа антикорупційного проєкту “Муніципальний сканер”.

Зазначається, що компанії, які порушують санкції, входять у велику транспортну групу “Анрусстранс”. Її контролюють колишній заступник міністра шляхів сполучення Росії Олександр Анненков та його сім’я.

Компанія “ТІС-Крим”, яка перевозила до Криму так званих “зелених чоловічків” – окупаційних військових без розпізнавальних знаків, зареєструвалася в російському реєстрі в 2015 році. Її засновником була київська фірма “Техінвестсервіс”, яка через кілька кіпрських компаній належить Анненкову. У 2017 році серед засновників з’явилася кіпрська компанія Avimalink Enterprises LTD, яку теж контролює Анненков.

Брюссель після анексії Криму Росією у 2014 році заборонив європейським компаніям інвестувати в транспортну сферу півострова.
Санкції ЄС безпосередньо забороняють європейським компаніям інвестувати або розвивати ці сектори економіки в незаконно анексованому РФ Криму.

У грудні 2018 року Анненков повністю вивів іноземні компанії із засновників та переписав “ТІС-Крим” на себе. Те ж саме він зробив зі “Севастопольським морським банком” і декількома компаніями, які займалися зберіганням і продажем нафтогазових продуктів.

Через кіпрські компанії Анненкову досі належать пороми, які ходять через Керченську протоку, йдеться в матеріалі.

“Настоящее время” звернулося по коментар до Анненкова і до групи компаній “Анрусстранс”, але запит залишився без відповіді. Після того, як редакція звернулася до компанії, інформація про “ТІС-Крим” зникла з офіційного сайту групи.

Влада Кіпру та ЄС по суті на запит видання про можливе порушення санкцій не відповіли.

За півтора року розслідування телеканал “Настоящее время” й антикорупційний проєкт “Муніципальний сканер” виявили понад сотню європейських, американських, російських, українських компаній, які порушують міжнародні санкції щодо Криму.

Читайте також:
Транспортний фронт: кримські реалії сполучення з РФ і порушення портового ембарго

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна