На Київщині сплюндрували могилу героя Небесної Сотні Володимира Мельнічука

 

У Вишгороді на Київщині на місцевому цвинтарі невідомі сплюндрували могилу Героя України, волонтера Євромайдану Володимира Мельнічука.

Про це у понеділок, 2 грудня, повідомляє пресслужба Київської обласної поліції.

“Чоловік загинув 20 лютого 2014 року від кулі ворожого снайпера. Посмертно він отримав звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (21 листопада 2014) – за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності. А також медаль “За жертовність і любов до України”, теж посмертно”, – йдеться у повідомленні.

За словами матері загиблого Надії Мельнічук, зловмисники викопали чотири рідкісні туї, які вона доглядала всі ці роки.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як писала “Новинарня“, на Буковині невідомі зірвали українські прапори з могил воїнів АТО.

Читайте також:
У Дніпрі комунальники прибрали прапори із могил загиблих воїнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна