Спекуляції “слуги народу” на трагедії євреїв і є проявом антисемітизму, – Княжицький про заяви Василевської-Смаглюк

 

Микола Княжицький
народний депутат України, “Європейська солідарність”

(FB)

Я, як і Ольга Василевська-Смаглюк, у минулому журналіст, а зараз депутат Верховної Ради.

Мене, як зараз Софію Федину, в 1992 році, кримінально переслідували через слова, які не сподобалися оточенню президента. Тоді президентом був Леонід Макарович Кравчук.

Саме тому, звертаючись до колеги, хочу підкреслити, що ніколи у демократичному суспільстві не можна “приглушувати свободу слова”. Єдиний привід її обмежувати — військова таємниця.

Софія Федина, і це очевидно для кожної тверезомислячої демократичної людини, не погрожувала Володимиру Зеленському. Оскільки, що очевидно, не планувала його вбити, і не готувала на нього замах. А отже, ніколи не мала плану втілити в життя будь-які погрози.

Софія Федина просто Ваш, пані Олю, політичний опонент. Вона також опонент Володимира Зеленського. Тому ви переслідуєте її з власних політичних міркувань, що у демократичному суспільстві неприпустимо.

Але особливо обурливим є той факт, що Ви у своєму дописі припускаєте розвиток антисемітизму в Україні, ганебно цитуючи російський вислів денікінських юнкерів — “бей жидов”, та цинічно використовуючи заради політичних переслідувань згадки про Голокост. Безпідставні спекуляції на трагедії європейських євреїв і є проявом антисемітизму.

Українців за російські гроші неодноразово намагалися показати в світі нацією антисемітів. Не даремно глава асоціації єврейських організацій і громад України Йосиф Зісельс, щоб спростувати цю антиукраїнську брехню, заявляв, що в Україні найнижчий рівень антисемітизму в Європі. Нещодавно ми були другою, після Ізраїлю, країною, де і президент і прем’єр-міністр були євреями.

Ніколи, після останніх президентських виборів, жоден політик до вас спекулятивно не роздмухував карту антисемітизму.

Зупиніться!

“Європейська солідарність” не дозволить провокувати та роздмухувати в Україні міжнаціональну ворожнечу.

Читайте також:
Посольство України в Чехії вимагає вибачень за статтю про Зеленського “Єврей на чолі українських фашистів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна