Україна виконала всі домовленості лідерів “нормандської четвірки”, – ТКГ

 

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що вона виконала всі завдання перед паризьким самітом “нормандської четвірки” 9 грудня.

Як повідомляє білоруське новинне агентство “Белта”, Сайдік зазначив, що працівники усіх робочих груп виконали всі завдання, поставлені політичними радниками “нормандського формату”.

Своєю чергою прессекретарка представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер теж заявила, що Україна виконала всі домовленості лідерів “нормандської четвірки”, які були досягнуті на попередній зустрічі в жовтні 2016 року.

“Зокрема, йдеться про розведення сил і засобів на ділянках в районі н.п. Золоте, Петрівське, Станиця Луганська; зведення мосту біля КПВВ у Станиці Луганській; вирішення питання водопостачання в Луганській області”, – написала вона на сторінці у Facebook.

Водночас вона зазначила, що окупаційна влада окремих районів Донецької та Луганської областей не забезпечила доступу Червоного Хреста до полонених, не забезпечила безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всієї території Донбасу, включаючи кордон з Росією, не створила умов для роботи КПВВ у Золотому.

Як писала “Новинарня“, Україна виконала всі умови для проведення зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки”, до якої також входять Росія, Франція та Німеччина.

Читайте також:
РФ на “нормандській зустрічі” вимагатиме від Києва прямого діалогу з Донбасом, – Лавров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.