ЗСУ почали готувати водолазів-підривників для Азовського моря

 

У Збройних силах України готують водолазів до розміновування найбільш забруднених ворожими боєприпасами ділянок акваторії Азовського моря та прифронтових водойм.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 листопада, інформують речники оборонного відомства.

Зазначається, що в Кам’янці-Подільському в Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення здійснюють підготовку фахівців, які, за потреби, готові виконати завдання з пошуку та знешкодження вибухонебезпечних предметів, що перебувають під водою.

“Наразі, поки тривають бойові дії, приступити до розмінування акваторії неможливо, однак у перспективі водолази в Україні будуть дуже затребуваними”, – йдеться в повідомленні.

Командир загону водолазної підготовки Центру розмінування підполковник Іван Коваль наголошує: під час підготовки водолазів-підривників слухачі вивчають призначення, тактико-технічні характеристики та будову інженерних боєприпасів, які можуть використовуватися на водній акваторії.

Йдеться про річкові міни, якірні міни, сплавні річкові міни — всі ці боєприпаси на практичних заняттях водолази-підривники шукають та підривають на спеціальному підривному озері. Інтенсивність та якість навчального процесу дає можливість готувати водолазних кваліфікованих фахівців, які спроможні виконати надскладні завдання під водою”, — розповідає підполковник Коваль.

Як стверджують сапери, за найоптимістичнішими прогнозами, після завершення бойових дій, на розмінування акваторії піде не один десяток років і роботи у водолазів вистачатиме.

Як інформувала “Новинарня“, 11 листопада новостворена Водолазна школа ЗСУ випустила перших фахівців-підводників. 

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна