Зеленський знову заговорив про “Ініціативу трьох морів”. Цього разу – в Естонії

 

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд обговорив реалізацію “Ініціативи трьох морів” та відзначив зацікавленість України в тому, щоб долучитися до цього форуму країн Східної та Центральної Європи.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 листопада, інформує пресслужба глави держави.

“Україна та Естонія, як важливі гравці Балто-Чорноморського регіону, зацікавлені в реалізації спільних проектів та ініціатив з економіки, інфраструктури, навколишнього середовища. Під час сьогоднішніх перемовин ми окремо обговорили реалізацію “Ініціативи трьох морів”, а головне – предметну зацікавленість України долучитися до неї», – цитує Володимира Зеленського його пресслужба.

Він також відзначив ухвалення спільної заяви президентів України та Естонії, яка фіксує узгоджені позиції країн, пріоритети партнерства та визначає спільні кроки у майбутньому.

Як відомо, “Ініціатива трьох морів” – це створення партнерського блоку від Балтійського до Чорного та Адріатичного морів, спрямована на поглиблення інтеграції країн Центральної та Східної Європи, була започаткована у 2015 році президентами Польщі Анджеєм Дудою та президентом Хорватії Коліндою Грабар-Китарович.

Цей проєкт об’єднує 12 країн Центрально-Східної Європи: чотири країни Вишеградської групи, країни Балтії, Австрію, Хорватію, Румунію, Словенію та Болгарію.

Як інформувала “Новинарня“, під час візиту в Польщу в серпні 2019 року в ході зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою Зеленський вже акцентував, що Україна зацікавлена стати активним учасником регіональних проєктів. Наприклад таких, як “Тримор’я”, що охоплює країни між Балтійським, Адріатичним та Чорним морями.

Читайте також:
Зеленському в Естонії подарували іменний велосипед і банку меду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна