За вихідні ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 130 вибухів

 

З вечора п’ятниці, 22 листопада, до вечора неділі, 24 листопада, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала в зоні проведення Операції об’єднаних сил близько 130 вибухів.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

У період із вечора 22 листопада до вечора 23 листопада в Донецькій області спостерігачі зафіксували приблизно 45 вибухів. Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на північ і північно-північний схід від н. п. Широкине (підконтрольний уряду, 100 км на південь від Донецька), а також на східно-південний схід і південний схід від н. п. Гнутове (підконтрольний уряду, 90 км на південь від Донецька).

З вечора 23 листопада до вечора 24 листопада місія зафіксувала на Донеччині  близько 80 вибухів. Більшість вибухів було зафіксовано в районах на південний схід і східно-південний схід від н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька), на північ і північно-північний схід від Широкиного, а також на південь і південно-південний захід від Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька), зокрема приблизно 20 порушень режиму припинення вогню на відстані близько 300-600 м від ДФС.

У Луганській області з вечора 22 листопада до вечора 23 листопада місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню.

У період із вечора 23 до вечора 24 листопада спостерігачі зафіксували 5 вибухів. Усі порушення режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південь і південно-південний схід від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська).

Читайте також:
Бойовики у Золотому-5 поранили підлітка, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна