“Слуга народу” отримає ₴114 млн з держбюджету за вибори до Ради, – Корнієнко

 

Партія “Слуга Народу”, окрім державного фінансування своєї діяльності, також отримає з державного бюджету 114 млн грн компенсації витрат на парламентські вибори.

Про це повідомив голова партії Олександр Корнієнко, передає “Громадське”.

“Ми отримуємо дві суми. Одна – це так званий кешбек за передвиборчу кампанію. Він виплачується з цього року. Це близько 114 млн грн – те, що ми витратили на вибори. І друга сума – це державне фінансування. З загальної суми у 260 млн грн наша частина – близько 80-90 млн грн – відповідно по 20 млн грн у квартал”, – сказав Корнієнко.

Він зазначив, що “кешбек” від держави не будуть повертати спонсорам парламентської кампанії, натомість “Слуга Народу” витратить цю суму на розвиток.

“Основний масив витрат буде пов’язаний зі створенням додаткової користі і вартості в інтелектуальному напрямку. Наприклад, центр стратегій та напрацювання рішень. Він фактично буде працювати як хаб з акумуляції статистики, інформації від різних аналітичних центрів. Ми оголосимо в січні тендер на кілька позицій: соціологічні дослідження, аналітику тощо”, – зазначив Олександр Корнієнко.

Як писала “Новинарня“, 120 народних депутатів отримали понад ₴3 мільйони компенсації за житло.

Читайте також:
Нардепа Іванісова виключили з фракції та партії “Слуга народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна