На Луганщині судитимуть прикордонника, який працював на бойовиків “ЛНР”

 

До суду скерували обвинувальний акт щодо прикордонника Лисичанського прикордонного загону Донецько-Луганської Державної прикордонної служби, якого підозрюють в участі у терористичній організації.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 25 листопада, інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

У ДБР кажуть, що у період з червня 2014 року по червень 2015 року прикордонник-мешканець Луганської області добровільно брав участь у діяльності терористичної організації — так званої “ЛНР”.

Зазначається, що за цей період він, зокрема, здійснював пропускний режим на блокпостах у м. Лисичанську Луганської області, проводив незаконний огляд автотранспорту та перевірку документів у водіїв і пасажирів.

Крім того, чоловік брав участь у бойових діях на території Луганської та Донецької областей проти Збройних Сил України, а також виконував інші протиправні накази, які отримував від своїх керівників з терористичної організації.

“Згодом підозрюваний повернувся на підконтрольну українській владі територію та почав працювати в Державній прикордонній службі України”, — йдеться в повідомленні речників ДБР.

У відомстві уточнили, що у разі доведення вини за статтею “Участь у терористичній організації” підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” заявили про засудження громадянина України “за шпигунство на СБУ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна