Бойовики “ДНР” відреагували на “крота” з ГУР МОУ у своїх лавах

 

У терористичній організації “ДНР” заперечують, що колишній “народний мер” Горлівки і функціонер “Компартії ДНР” Едуард Матюха мав доступ до секретної інформації.

Як повідомляє “Новинарня“, глава “Компартії ДНР” Борис Литвинов у коментарі росЗМІ “РІА Новини” заявив, що інформація про роботу Матюхи на українську розвідку “більше схожа на творчість”.

“Він бере з відкритих джерел фотографії або розповідає про людей. Це вже багато раз по телевізору показували, в пресі писали. Він видає відомі факти за ексклюзив. Я вважаю, з цієї справи на Україні роблять піар”, – цитує Литвинова видання “Новини Донбасу”.

Глава “Компартії ДНР”, зокрема, вважає, що українським спецслужбам “треба показати якось свою роботу, свою значимість”.

За словами Литвинова, Матюха – житель Горлівки, який в травні 2014 року в якості активіста допомагав організовувати в місті “референдум про самовизначення ДНР”.

Пізніше він вступив в Горлівської міської організації “Компартії ДНР” і “ніякого відношення до держтаємниць, до закритої інформації не мав”.

Він стверджує, що Матюха був “звичайним активістом середньої руки”.

“Депутат ДНР” Владислав Бердичевський у своєму Telegram-каналі також стверджує, що Матюха “до жодних держтаємниць допущений не був”.

Як інформувала “Новинарня“, у недільному випуску “ТСН.Тижня” 24 листопада вийшов сюжет Андрія Цаплієнка про українського розвідника Едуарда Матюху. 

Він свого часу був “народним міським головою” Горлівки на Донеччині, а також посідав високі посади у “Комуністичній партії “ДНР”.
Як виявилося, він є розвідником Головного управління розвідки Міністерства оборони України, був “очима України” від самого початку російсько-української війни.

Читайте також:
54 орб повернувся з ООС. За п’ять років війни загинули 20 розвідників батальйону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна