Конкурс на посаду голови Держслужби з етнополітики та свободи совісті: “завалено” обох кандидатів

 

21 листопада 2019 року в Києві відбувся фінальний етап конкурсу на посаду голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті: його не пройшов жоден з допущених до нього кандидатів.

Як повідомляє “Новинарня“,  до фінальної співбесіди з 18 претендентів були допущені два кандидати – Андрій Юраш, який досі очолював Департамент у справах релігій та національностей при Міністерстві культури України та екс-глава держкомітету з питань релігій Юрій Решетніков.

Згідно з правилами, учасники конкурсу не проходять відбір у тому випадку, якщо отримують оцінку від комісії 0,5 або нижче за компетенцією (максимальний бал – 2).

Юраш у соцмережі Facebook поділився своїми балами:

  • 1 етап конкурсу – англійська мова, 18 осіб: Юраш – 92, Юрій Решетніков (основний конкурент, який також дійшов до фіналу) – 91;
  • 2 етап конкурсу – знання законодавства, залишилось 8 осіб: Юраш – 40 (з 40), Решетніков – 39;
  • 3 етап конкурсу – ситуативне завдання, залишилось 4 особи:
    Юраш – 3 бали, Решетніков – 2,25 бали;
  • 4 етап конкурсу – співбесіда, залишилось лише двоє конкурсантів: Юраш – 6,25 балів, Решетніков – 6.

Якщо якесь питання оцінюється в 0,5 балів, то особа далі не проходить. Юраш отримав за “досягнення результатів” 0,5 балів.

“Тобто, три етапи були пройдені мною з найвищими серед кандидатів балами. І вибивання мене на етапі співбесіди – це абсолютно маніпулятивний маневр. Якраз це той етап, де можна було бути впевненим, що обсяг досягнутого і характер ангажованості до процесів навряд чи дозволяв сумніватися в результатах співбесіди. Однак за чиїмсь неадекватним висновком до наступного етапу на Кабінет Міністрів не допущений ні Юраш, ні його вже єдиний на той час конкурент: оскільки “пропустити вперед” цього опонента не було жодних підстав і можливостей, то було вирішено “замочити” обох, – вважає Юраш.

Як відомо, у зв’язку з переформатуванням Міністерства культури, молоді та спорту проходив конкурс на заміщення посади керівника новостворюваної Держслужби з етнополітики та свободи совісті. Цю службу створено замість департаменту у справах релігій та національностей, який очолював Андрій Юраш.

Читайте також:
Через томос в Україні створять Держслужбу з питань свободи совісті, — Нищук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна