У Росії стривожилися через заяви генсека НАТО щодо космосу

 

Російські дипломати вважають, що заява генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що космос стане сферою нової оперативної діяльності Альянсу, викликає тривогу.

“Військове планування Альянсу націлене на завдання досягнення переваги у всіх середовищах зі всіма наслідками у вигляді мілітаризації, ескалації напруженості”, – сказала офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова, передає “Интерфакс”.

За її словами, “тепер Альянс дістався і до космосу”.

“Ми, звичайно, будемо уважно стежити, як і в чому буде втілюватися запевнення генсека НАТО Столтенберга у відсутності в організації наміру розміщувати зброю в космосі”, – зазначила Захарова.

Вона закликала країни НАТО підтримати зусилля Москви, “спрямовані на недопущення гонки озброєнь у космічному просторі, що може негативним чином позначитися на міжнародній і стратегічної стабільності”.

“Ми виходимо з того, що перетворення космосу в арену збройного протистояння не відповідало б інтересам жодної з країн, включаючи самі держави-члени НАТО”, – додала представниця МЗС РФ.

Як писала “Новинарня“, нещодавно міністри закордонних справ країн-членів НАТО на зустрічі у Брюсселі домовилися визнати космос однією зі сфер військової діяльності Альянсу.

Читайте також:
Російські військові втратили третій супутник за місяць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна