Ушкодження вуха внаслідок контузії є бойовим ураженням, – Медслужба ЗСУ

 

У Головному військово-медичному управлінні Збройних сил України відповіли на критичні повідомлення у соціальних мережах щодо нібито некоректного класифікування акубаротравм та “віднесення їх до небойових видів травматизму”. У відомстві наголошують: ушкодження вуха внаслідок контузії є бойовим ураженням. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 листопада, інформують у пресслужбі Міністерства оборони України.

Зазначається, що, згідно з Класифікатором втрат особового складу ЗСУ, затвердженим начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних сил України від 24 жовтня 2019 року, категорія “санітарні втрати” відноситься до бойових втрат особового складу.

“До санітарних втрат, зокрема, відносяться втрати особового складу внаслідок поранень, бойового стресу, бойових ушкоджень (травмувань), впливу негативних факторів від зброї, яку застосував противник, у тому числі ушкодження вуха внаслідок контузії, акубаротравми”, – інформують речники оборонного відомства.

Медична служба Збройних Сил України у своїй повсякденній діяльності користується Військовим стандартом 01.305.003 (Видання 1, медичне забезпечення) “Класифікація бойових уражень, небойових травм та захворювань у Збройних Силах України” та “Тимчасовою інструкцією з кодифікації бойових уражень, небойових травм та захворювань у Збройних Силах України”.

Відповідно до наведених документів, ушкодження вуха внаслідок контузії, акубаротравма відносяться до коду 1130 (бойові ураження).

Читайте також:
Внаслідок обстрілу Сартани отримали контузію вісім прикордонників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна