У Сенаті США вимагають документи про розмови Порошенка і Байдена

 

Глава юридичного комітету Сенату США Ліндсі Грем вимагає у держсекретаря Майка Помпео документи щодо контактів п’ятого президента України Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом.

Також його цікавлять зв’язки Порошенка з іншими посадовими особами адміністрації тодішнього президента США Барака Обами, а також із Хантером Байденом.

Як передає “Новинарня“, про це Грем написав на своїй сторінці у Twitter.


Також сенатор розмістив посилання на оригінал листа, в якому зазначає, що надані документи допоможуть з’ясувати роль Байдена “у звільненні генпрокурора Шокіна заради припинення розслідування діяльності компанії, де працював його син”.

“Як я розумію, 4 лютого 2016 року, Генеральна прокуратура (України, – “Н”) під керівництвом Віктора Шокіна оголосила про арешт майна засновника української газодобувної компанії Burisma Миколи Злочевського … Хантер Байден через Twitter почав “переслідувати” тодішнього заступника держсекретаря Тоні Блінкена, який тривалий час був радником віце-президента Байдена, вказуючи, що обидва могли б ініціювати переговори щодо розслідування Шокіним діяльності Burisma. У той час Хантер Байден обіймав посаду члена ради директорів Burisma”, – зазначає в листі Грем.

Читайте також:
Трамп з Путіним не хочуть, щоби я став президентом США, – Байден

За словами сенатора, 11, 18 і 19 лютого 2016 року Байден мав серію телефонних розмов з президентом України Петром Порошенком, у яких порушувалося питання “звільнення генерального прокурора Шокіна за нібито корупцію”.

Також сенатор повідомив, що ще одна телефонна розмова між ними сталася 22 березня 2016 року, рівно за тиждень до того, як Шокін був зміщений з посади.

Згідно з текстом листа, Грем вимагає у Помпео документи і стенограми телефонних розмов між Байденом і Порошенком у зазначені дати.

Також Грем вимагає будь-які документи, пов’язані із зустріччю 2 березня 2016 року Девона Арчера, ділового партнера Хантера Байдена, і тодішнього держсекретаря США Джона Керрі.

Читайте також:
У Держдепі розповіли, як адвокат Трампа “вирішував” візу для Шокіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна