“Дуже турбуємося за Кривий Ріг”: Корявченков прокоментував скандальні аудіозаписи розмови з начальником поліції

 

Група депутатів від “Слуги народу” зустрічалася з новим керівником поліції Кривого Рогу, щоб передати очікування містян і попросити краще співпрацювати з прокуратурою – так стверджує депутат від “Слуги народу” Юрій Корявченков.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він розповів у коментарі журналістам видання “Новое время”.

Депутат заявив, що просив новопризначеного керівника поліції Кривого Рогу Сергія Лукашова повернути довіру криворіжців до поліції. В іншому разі можуть включитися інші силові органи, йдеться у повідомленні ЗМІ.

Корявченков підтвердив, що зустріч за участі керівника Криворізького управління поліції і депутатів від “Слуги народу” відбулася у вересні.

“Ми сказали: дуже турбуємося за Кривий Ріг. На нас велика відповідальність. Хочемо, щоб все було по закону: почалася боротьба з наркоторгівлею, з незаконними ігровими залами, а також з незаконними пунктами прийому металу. Щоб всі правоохоронні органи працювали разом. Ось і все”, – заявив Корявченков.

Після оприлюднення аудіозаписів із зустрічі Корявченков сказав виданню, що не обговорював цю ситуацію з президентом Володимиром Зеленським або керівниками фракції “Слуга народу”: Давидом Арахамією і його заступником Олександром Корнієнком. Крім того, депутат заявив, що не впливав на призначення посадових осіб до правоохоронних органів Кривого Рогу.

“Нікого ми не призначали і не затверджували. Ми, як депутати, не маємо такого права. Кандидатура Лукашова з’явилася по лінії Міністерства внутрішніх справ, а саме обласного начальника УВС (Управління внутрішніх справ у Дніпропетровській області – “Н”.)”, – сказав Корявченков.

Також депутат прокоментував погрози відкриття кримінальних проваджень проти противників нової влади, які нібито прозвучали на записі.

“Ніяких погроз щодо залучення інших силових органів не було. Я сказав: якщо не буде дій відповідно до закону, то діяти можуть інші органи”.

Відповідаючи на запитання, чи можна це розцінювати як попередження керівництву поліції, Корявченков відповів: “Ні, я нікого не попереджав”.

Депутату невідомо, хто міг записати розмову і чому запис з’явився у мережі через майже два місяці. Він висловив припущення, що суспільство намагаються відволікти від більш істотних подій у країні.

Раніше депутат Антон Поляков, якого виключено з фракції партії “Слуга народу”, оприлюднив кілька частин аудіозапису, де Корявченков та інші мажоритарники, обрані депутатами по криворізьких округах, нібито ведуть співбесіду з новим начальником поліції міста і обговорюють відкриття кримінальних справ проти противників влади.

Читайте також:
Ідею виступу з “Кварталом 95” подав нардеп Корявченков “Юзік”, – хор Верьовки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна