Зеленський окреслив свої тези для зустрічі в “нормандському форматі”

 

У вівторок, 19 листопада, президент Володимир Зеленський заявив, що на “нормандському саміті” 9 грудня буде обговорювати терміни припинення війни на Донбасі, деокупацію Донеччини та Луганщини, а також обмін полоненими.

Про це він сказав на підсумковій пресконференції з премʼєр-міністром Чехії Андрієм Бабишем, передає theБабель.

“Перша – треба домовлятися про повернення наших територій, про повернення і деокупацію Донбасу з більш-менш чіткими термінами. Я буду це питання підіймати. Друга — коли ми говоримо про обмін всіх на всіх, повернення наших полонених, ми тут хочемо більш чіткої конкретики. Ми хочемо всіх наших людей повернути додому. Я хочу знати коли. Є серйозні питання повʼязані із безпековою ситуацією, гуманітарні питання, ми повинні говорити про проведення місцевих виборів на Донбасі, коли там не буде збройних формувань”, — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що кожен день робляться “якісь кроки”, які наближають Україну до повернення “свого”.

Нагадаємо, що раніше президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський підтвердили, що зустріч у “нормандському форматі” відбудеться 9 грудня в Парижі.

Читайте також:
До “нормандської зустрічі” розведення військ на інших ділянках не буде, – Завітневич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.