Збірна України вийшла на Євро-2020, не зазнавши жодної поразки за рік

 

Національна збірна України з футболу закінчила 2019 рік без жодної поразки: у 10 матчах команда Андрія Шевченка здобула сім перемог і тричі зіграла внічию.

У неділю, 17 листопада, “синьо-жовті” завершували кваліфікацію на Євро-2020 матчем проти збірної Сербії в Белграді і зіграли внічию – 2:2 (Тадич, 9 пен.; Мітрович, 56 – Яремчук, 32; Бєсєдін, 90+3).

Цей поєдинок для українців уже не мав турнірного значення, адже вони достроково забронювали перше місце в групі В, коли обіграли вдома чемпіонів Європи португальців.
Однак свій інтерес мали обидві команди: серби, якби перемогли, могли сподіватися на другу сходинку в групі в разі програшу Португалії Люксембургу в паралельному матчі. А для підопічних Шевченка важливо було не програти, щоб бути “сіяними” при жеребкуванні фінального турніру чемпіонату Європи.

Утім і господарі поля, і гості виставили на матч експериментальні склади. Зокрема, у “синьо-жовтих” не було травмованих Марлоса, Зінченка, Мораєса; дискваліфікованого Степаненка. Тож шанс у головній команді отримали деякі молоді київські динамівці й “гірники”.

Уболівальники сербів не вірили в диво в матчі у Люксембурзі, тож трибуни 55-тисячного стадіону “Райко Мітич” були напівпорожні – 7-8 тисяч глядачів і дивна тиша під час гри. Навіть на центральних секторах, під нечисленними любителями футболу, із кольорових сидінь проглядалася назва спонсора: GAZPROM.

Меншим градус напруги був і через те, що на матчі не було організованих уболівальників з України (дві федерації домовилися про це через ворожнечу між фанами двох країн, і серби так само не їздили вболівати до Львова, де наші виграли 5:0).

Гра була загалом рівною, команди завдали по 13 ударів, а нічию українці вирвали завдяки штурму на 3-й компенсованій хвилині, коли на добиванні вдало зібрав киянин Артем Бєсєдін, який вийшов на заміну.

Склад збірної України в матчі проти Сербії: П’ятов, Миколенко, Кривцов, Матвієнко, Караваєв, Ярмоленко, Малиновський (Шахов, 88), Коваленко (Шепелєв, 77), Циганков (Бєсєдін, 77), Яремчук.

У першому таймі рахунок вперше зрівняв Роман Яремчук із бельгійського “Гента”, забивши четвертий гол у цьому відборі (він став найкращим бомбардиром збУ в кваліфікації).

Гол Романа Яремчука. Фото: УАФ

Сербія надалі ще зможе вийти на Євро-2020 через Лігу націй.

16-й чемпіонат Європи пройде з 12 червня по 12 липня 2020 року – вперше в 12 різних містах 12 країн.

Збірна України гратиме на Євро втретє поспіль – після першостей 2012-го (господарі Україна, Польща) і 2016-го (Франція) років.

Читайте також:
З міркувань безпеки: на матчі Сербія-Україна в Белграді не буде “синьо-жовтих” фанів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна