На КПВВ “Гнутове” затримали чоловіка з вантажем міді, вкраденої в ОРДЛО. ФОТО

На КПВВ “Гнутове” в Донецькій області українські силовики затримали мешканця ОРДЛО, який віз до Маріуполя брухт міді, вкрадений на окупованій території.

Про це в неділю, 17 листопада, повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил.

“На КПВВ “Гнутове”, за маршрутом Донецьк-Маріуполь, прибув громадянин за кермом транспортного засобу марки “Renault”. Реалізуючи оперативну інформацію, під час роботи спільної оглядової групи в складі представників Державної фіскальної служби України та прикордонників, було виявлено понад 600 кілограмів міді. Спритник спробував приховати їх в багажному відділенні автомобіля. Загальна сума оцінки металобрухту складає близько 60 тисяч гривень”, – ідеться в повідомленні.

Щоб виживати – доводиться розкрадати. Принаймні так пояснив чоловік своє мародерство на тимчасово окупованій території”, – зазначають у пресцентрі ОС.

За словами чоловіка, “безліч підприємств на тимчасово окупованій території припинили своє функціонування, тому, аби заробити грошей, громадяни виносять звідти кольорові метали та здають їх за певні кошти. Цього разу він вирішив спробувати заробити таким чином в Маріуполі, сподіваючись отримати більше грошей”.

Фото: пресцентр ОС

Представники ДФС України зі складу Об’єднаних сил склали протокол за ч.1 ст.204-3 (Порушення переміщення товарів).

Читайте також:
“ЛНРівці” вкрали лавку з українського боку будівництва моста на КПВВ в Станиці. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна