У Венеції оголосили надзвичайний стан через найбільшу за 50 років повінь

 

Влада Італії запровадила надзвичайний стан у Венеції після того, як місто зіткнулося з найбільшою повінню за останні 50 років.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на італійське інформагентство Ansa.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте назвав стихійне лихо “ударом по серцю нашої країни”.

За його словами, уряд вирішив виділити 20 мільйонів євро на першому етапі ліквідації наслідків. Їх буде витрачено на найнагальніші потреби для підтримки міста Венеція і його мешканців.

Понад 80% території міста, що є у списку світової спадщини ЮНЕСКО, опинилося під водою, що досягла рівня 1,87 м. Повінь пошкодила базиліку святого Марка та завдала Венеції мільйонних збитків. Чимало музеїв залишалися зачиненими 14 листопада.

Уряд планує виділити компенсації постраждалим: приватним особам – 5 тисяч євро, підприємцям і магазинам – 20 тисяч євро. Після оцінки розміру збитків буде ухвалено рішення про подальші відшкодування.

Уряді Італії також планує прискорити роботу над проєктом MOSE для захисту від повеней Венеції та інших населених пунктів на узбережжях Венеційської лагуни. Це система мобільних шлюзів, які дозволяють ізолювати лагуну від Адріатичного моря, коли приплив перевищує нормальний рівень в 1,1 м і може досягати 3 метрів.

Читайте також:
У Венеції відбулася акція на підтримку нацгвардійця Марківа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна