Пропагандист Кремля в Італії програв суд проукраїнському активісту

 

Один із провідних пропагандистів Кремля в Італії, журналіст “Спутніка”, колишній євродепутат Джульєтто К’єза програв судовий процес редактору італійської сторінки сайту “Стоп фейк”, відомому проукраїнському активісту Мауро Воерціо.

Як передає “Новинарня“, про це рішення суду, винесене 13 листопада, повідомив голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький.

“Воерціо подав до суду на кремлівського посіпаку за те, що він назвав його “фашистом” за його підтримку України, і вимагав покарати К’єзу за образу честі і гідності та відшкодувати завдану моральну та матеріальну шкоду”, – написав Городецький у фейсбуці.

За його словами, на першому судовому засіданні, яке відбулося в Римі, К’єза визнав свою вину і пішов на угоду з слідством, щоб уникнути більш суворого покарання.

“На жаль, під час Майдану, відомий телеведучий Савік Шустер запрошував цього махрового прислужника Кремля на свої ефіри, представляючи відомим італійським журналістом”, – нагадав Городецький.

Він привітав Мауро Воерці з перемогою і назвав це “також перемогою всіх демократичних антипутінських сил”.

Джульєтто К’єза – італійський журналіст, письменник і громадський діяч комуністичного, проросійського, антиамериканського спрямування, екс-депутат Європарламенту. Відомий підтримкою “ДНР/ЛНР” та російської окупації Криму.
У 2016 році був “іноземним спостерігачем” на фейкових “попередніх виборах” в ОРДЛО, потрапивши на окуповану територію Донбасу з порушенням українського законодавства.

Читайте також:
Спротив фейкам: чи витримала Україна інформаційну атаку після “керченської”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна