Баканов – парафіянин “мегаватного” монастиря, він досі не зважає на підривну роль МП, – релігієзнавець

 

Андрій Ковальов
громадський активіст, журналіст, політолог, історик, краєзнавець, релігієзнавець, колишній заступник голови Інформаційного управління УПЦ КП

(FB)

Здобули! Голова СБУ зізнався, що він парафіянин Московського Патріархату #Церкваокупанта

Далі цитата: “Ходжу до Свято-Введенського монастиря. Цей храм належить до Московського патріархату, якого насправді не існує і який видумали політики для поділу на своїх та чужих, цинічно використовуючи віру у політичних ігрищах.”

Так от друзі, в Московському Патріархаті існують ватні монастирі – це не секрет, а от Свято – Введенський монастир у Києві – це мегаватний монастир. І його парафіянином є Голова СБУ – Іван Баканов – друг дитинства і бізнес партнер Президента Зеленського.

Уявіть собі, що московських священиків, які принесли в Україну війну, – нарешті на п’ятому році війни немає вже в Збройних силах, немає у Прикордонній службі, слава Богу вже немає в Службі безпеки України.

Але є одне але, виявляється голова СБУ не бачить нічого поганого в існуванні Московського Патріархату в Україні.

Спеціально для Баканова нагадаю, що саме завдяки спільній спецоперації Мосоковського Патріархату і ФСБ – “Дари Волхвов” у 2013 році була проведена розвідка і підготовка до окупації Криму. Нагадаю, що саме у Святогорській Лаврі Московського Патріархату переховувалася диверсійно-розвідувальна група Гіркіна- Стрєлкова, яка звідти пішла на захоплення Краматорська і Слов’янська у 2014 році. Саме священик Мосоковського Патріархату Владімір Марєцкій керував бандою терористів “ДНР”, які розстрілювали людей у Новоайдарі влітку 2014 року. Нагадаю, що перед тим, як терорист Моторола розстріляв Донецькому аеропорту полоненого українського солдата Ігоря Брановицького, Ігоря катував священик Московського Патріархату. Насправді список злочинів священиків Московського Патріархату набагато більший, але Баканов не бачить нічого поганого в існувані цієї квазірелігійної організації в Україні.

П.С. Пруф – інтерв’ю Голови СБУ Івана Баканова для Главком.

Читайте також:
“Армія, мова, віра – це маніпуляція”. Голова СБУ Баканов визнав, що є парафіянином РПЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна