“МГБ ЛНР” повідомило про засудження жителя Луганська Коротких на 12 років за “держзраду”

 

Окупаційна влада в Луганську “засудила” українського заручника до 12 років позбавлення волі нібито за роботу на спецслужби України.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 13 листопада, повідомив сепаратистський сайт ЛИЦ з посиланням на пресслужбу так званого “міністерства державної безпеки (МДБ) ЛНР”.

“Верховний суд ЛНР засудив жителя Луганська Коротких М.Ю. до 12 років позбавлення волі за вчинення злочину, передбаченого статтею 335 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу ЛНР”, – ідеться в повідомленні.

Відповідно до заяв бойовиків, 39-річний луганчанин буцімто займався шпигунством на користь України – був завербований СБУ на КПВВ “Станиця Луганська” і передавав українським силовикам відомості про учасників т.зв. “правоохоронних органів ЛНР”.

“Діючи в інтересах української спецслужби, Коротких схилив до співпраці з СБУ військовослужбовця “народної міліції ЛНР”, який був об’єктом підвищеної зацікавленості з боку іноземної розвідки. Крім того, він взяв участь у якості активного виконавця в реалізації оперативного задуму СБУ щодо дискредитації співробітника МДБ ЛНР, шляхом доведення до судово-слідчих органів України сфальсифікованих свідчень”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Артилериста “ЛНР” засудили до 8 років, – СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна