У Молдові уряд Санду відправили у відставку

 

Парламент Молдови у вівторок, 12 листопада, підтримав ініціативу Партії соціалістів (ПСРМ) оголосити вотум недовіри уряду країни.

Про це повідомляє NewsMaker.

Очільниця уряду Майя Санду виступила перед депутатами, розповіла про досягнення своїх підлеглих і звинуватила соціалістів в тому, що вони бояться сильного уряду, який за два місяці виконав узяті на себе зобов’язання, розблокував зовнішнє фінансування.

Після серії запитань і відповідей депутати перейшли до голосування.

За ініціативу соціалістів проголосувало 63 депутати.

Поки депутати вирішували долю уряду, біля будівлі парламенту зібралися прихильники Майї Санду. Підтримати прем’єр-міністра прийшли близько 300 осіб. Вони уважно слухали її виступ, звинувачуючи соціалістів і президента Ігоря Додона в тому, що він заважає працювати Санду, яка “є єдиною надією народу”.

ПСРМ напередодні зареєструвала в парламенті ініціативу про оголошення вотуму недовіри уряду Санду. Причиною цьому стало прийняття урядом відповідальності за внесення поправок в закон “Про прокуратуру”, які передбачають висування прем’єр-міністром кандидатів на посаду генпрокурора.

Читайте також:
На виборах мера Кишинева переміг проросійський кандидат

Прем’єрка Молдови вимагає викликати посла в РФ через візит Шойгу в Кишинів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна