Печерський суд надав ДБР доступ до Стратегічного плану застосування сил оборони

оновлено

У понеділок, 11 листопада, Печерський районний суд ухвалив надати допуск слідчим ДБР до Стратегічного плану застосування Збройних сил України.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у відповідній ухвалі, опублікованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

“Надати слідчому другого слідчого відділу Третього управління організації досудових розслідувань ДБР Олександу Побєднову тимчасовий доступ до документів з можливістю ознайомитися з ними з залученням судового експерта відділу військових експертиз Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Козлова, або головного судового експерта відділу військових експертиз Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Сергія Полуянова, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку), які знаходяться у володінні Генерального штабу Збройних сил України, що знаходиться за адресою: м. Київ, Повітрофлотський проспект, 6, зокрема до документів із грифом “Особливої Важливості”, – йдеться у тексті ухвали.

Згідно з даними ЄДРСР, мова йде про Стратегічний план застосування Збройних сил України, інших складових сил оборони відсічі збройної агресії, який розроблений відповідно до Стратегічного замислу застосування ЗСУ, інших складових сил оборони з відсічі збройної агресії, затверджений Верховним Головнокомандувачем 30.04.2018 № 4-ов із додатками.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

“У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів”, – зазначено в ухвалі.

Колишній помічник міністра оборони Юрій Бірюков зазначив, що документ має гриф “Особливої важливості” і заявив, що в усьому Міністерстві оборони та Генштабі щонайбільше 7 чи 8 працівників мають доступ до таких текстів.

“Тепер і якісь цивільні мають доступ. Можуть вивчати, можуть копіювати, можуть здійснювати виїмку”, – пише Бірюков.

Ухвала стосується одного з проваджень, які ініціював ексзаступник Банкової часів Януковича – Андрій Портнов.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна