В Одесі колишній священник і депутат від ОПЗЖ побили вірянина ПЦУ

 

Колишній священник однієї з церков Одеси і депутат місцевої облради від “Опозиційної платформи – За життя” у неділю, 10 листопада, напали на вірянина ПЦУ.

Про це повідомляє пресслужба Одеської єпархії ПЦУ.

Зазначається, що інцидент стався у кафедральному соборі Різдва Христового Одеської єпархії Православної Церкви України (вулиця Пастера, 5). Місцева єпархія ПЦУ повідомляє, що колишній священник та його родина вже давно “тероризують церковну громаду”.

Депутат Одеської обласної ради від ОПЗЖ Роман Сеник, його брат Іван та батько Віталій Сеник (колишній священик собору) втрьох “жорстоко побили одного з прихожан”. Про стан постраждалого наразі нічого не відомо, поліція ситуацію також не коментувала.

Скандал довкола собору Різдва Христового в Одесі триває вже майже 9 місяців і є наслідком конфлікту священника Віталія Сеника з єпископом Одеським і Балтським ПЦУ Павлом. Прихильники Сеника звинувачують Павла в “узурпації канонічної влади і зловживанні службовим становищем”, цілодобово чергують в храмі, періодично вступаючи в перепалки з єпископом, іншими кліриками і проукраїнськими активістами, які підтримали єпархію.

Своєю чергою, депутат Одеської облради від ОПЗЖ Роман Сеник вже не вперше помічений в нападах на людей.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, у квітні він напав на редактора одеського порталу Богдана Осинського. Сеник і його мама повалили чоловіка на землю і добивали його ногами.

Як писала “Новинарня“, в Одесі розбили меморіальну дошку на честь українського активіста, загиблого 2 травня.

Читайте також:
У Дніпрі священник з георгіївською стрічкою намагався втекти від поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна