Мільярдер Блумберг хоче поборотися за пост президента США, – ЗМІ

 

Колишній мер Нью-Йорка, 77-річний мільярдер Майкл Блумберг збирається взяти участь у виборах президента США 2020 року.

Блумберг, який є одним із найбагатших людей у світі, планує взяти участь у праймеріз Демократичної партії в штаті Алабама, де первинне голосування відбудеться раніше за інші штати – 3 березня, повідомляє AP.

При цьому, як зазначає інформагенція, участь Блумберга в праймеріз не гарантує, що він почне президентську кампанію.

“Нам потрібно (…) забезпечити поразку Трампа, але Майкл стурбований тим, що нинішні кандидати [від Демократичної партії] не в змозі зробити це”, – пояснив наміри Блумберга його помічник Говард Вольфсон.

Основним конкурентом чинного президента-республіканця Дональда Трампа на виборах-2020 від демократів вважається Джо Байден.

На початку року Блумберг після проведених соцопитувань заявив, що не братиме участі у праймеріз Демократичної партії. Тоді його радники заявляли, що Блумберг не зможе скласти конкуренцію Байдену.

Після того, як у жовтні був опублікований звіт Байдена про збір коштів на кампанію, його підтримка в партії дещо ослабла. А опитування в штатах Айова і Нью-Гемпшир показали, що підтримка Байдена в регіонах, які зазвичай найбільш важливі у праймеріз, досить низька.

Читайте також:
Блумберг пожертвував університету рекордну суму 1,8 мільярда доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна