Уряд скоротить 1770 працівників Держстату

 

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет повідомив, що уряд ухвалив рішення скоротити 1770 працівників Державної служби статистики України.

Про це Дубілет написав у середу, 6 листопада, на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, скорочення торкнеться передусім працівників районних підрозділів Держстату через те, що їхня підтримка державою стала недоцільною.

“Ми проводимо цю оптимізацію за рахунок скорочення підрозділів районного рівня. З урахуванням того, що більшість звітів, які компанії подають у Держстат, подаються в електронному вигляді, підтримка цих підрозділів стала недоцільною”, — повідомив міністр.

Дубілет додав, що частину функцій районних підрозділів передадуть на обласний рівень. Також уряд планує оптимізувати та спростити форму подання звітності до Держстату підприємствами.

“Хотів би звернутися окремо до співробітників, які потрапили під це скорочення. Нам дуже шкода, що нам довелося йти на ці заходи, але ми змушені це робити, щоби перезапустити економіку України. Я дуже сподіваюся, що ви зможете знайти в цій новій економіці своє місце”, — додав Дубілет.

20 жовтня уряд підпорядкував Державну службу статистики міністру Кабінету міністрів Дмитру Дубілету.

Читайте також:
Уряд звільнить 18 тисяч працівників РДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна