Голова Дніпропетровської облради заявив про відставку

 

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов заявив про відставку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це чиновник написав у вівторок, 5 листопада, на сторінці у соцмережі Facebook. Інформацію також підтвердили журналістам у пресслужбі обласної ради.

Як зазначили у пресслужбі, посадовець написав заяву про відставку, але її має прийняти депутатський корпус.

Невдовзі на сайті облради з’явиться розпорядження про скликання сесії, де розглянуть це питання. Її планують провести у п’ятницю, 8 листопада.

На своїй сторінці у Facebook Гліб Пригунов написав, що “мандат від демократичної коаліції перестав бути актуальним”.

“Чотири роки тому ми об’єдналися в демократичну коаліцію, аби усунути “Партію регіонів” від керування процесами в області. І це нам вдалося. Але сьогодні багато партій, фракції яких представлені в обласній раді, не отримали підтримки мешканців області. Тому логічним би було провести позачергові вибори обласної ради, але ми зараз не маємо відповідного інструментарію. Останні шість місяців в облраді відбувається намагання підлаштуватися під загальноукраїнську політичну картину за умови підтримки “папередників”. Хоча отримати недовіру від “Партії регіонів” вважаю за позитивну оцінку своєї діяльності – значить, ми все робили вірно! Не хочу ставити колег по демократичній коаліції перед вибором: підтримати “Партію регіонів” у цьому питанні чи ні…”, – написав Пригунов.

Він також повідомив про свої плани залишитись у місцевій політиці.

Додамо, що 8 листопада на позачерговій сесії депутати Дніпропетровської обласної ради планували голосувати за висловлення недовіри Глібу Пригунову.

Як інформувала “Новинарня“, голова Шевченківського комітету Юрій Щербак подав у відставку.

Читайте також:
Аваков не збирається у відставку через справу Гандзюк. Киває на СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна