Ексзамдиректора заводу “Маяк” затриманий СБУ при оборудці з продажем арештованого майна

 

Служба безпеки України затримала колишнього заступника генерального директора заводу “Маяк”, який намагався заробити на продажі державного майна 2,5 мільйони доларів.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ у вівторок, 5 листопада.

Затриманий обіцяв керівникові комерційної структури посприяти позитивному рішенню з придбання майнового комплексу заводу через Систему електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ). Офіційно бізнесмен мав заплатити за комплекс у Києві лише 2 млн дол, розповіли в СБУ.

“Правоохоронці затримали колишнього заступника гендиректора у відділенні банку в Шевченківському районі Києва під час передачі йому першої частини винагороди у сумі 200 тисяч доларів”, – ідеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, тривають обшуки на території заводу та приміщенні Державної виконавчої служби Оболонського району. Перевіряється причетність до оборудки нинішнього керівництва заводу, що входить до складу держконцерну “Укроборонпром”, а також вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину.

Викриття експосадовця проводилось спільно з ГУ Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.

Читайте також:
Щодо учасників концерну “Укроборонпром” порушили 583 кримінальні провадження, – Абромавичус

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна