Польська Gazeta Wyborcza включила Катю Гандзюк до списку 120 відомих людей, померлих за рік

 

Польська Gazeta Wyborcza напередодні Дня всіх святих, що його католики в Польщі відзначають 1 листопада, опублікувала спеціальний додаток, в якому помістила 120 спогадів про відомих поляків та іноземців, котрі померли за попередній рік.

Серед них польське видання пише про українську громадську діячку, колишню радницю мера Херсона Катерину Гандзюк, відому своєю боротьбою з корупцією місцевих посадовців, активну учасницю Євромайдану в Херсоні, яка також активно протистояла спробам почати в регіоні “русскую вєсну”. Цю активістку влітку 2018 року облили сірчаною кислотою, і 4 листопада Катя померла в лікарні, перенісши 11 операцій.

Як нагадує Wyborcza, спочатку українська поліція кваліфікувала справу як “хуліганство”. Тільки після виходу на вулиці українських міст демонстрантів, які виступили проти бездіяльності поліції, злочин перекваліфікували на “спробу вбивства з особливою жорстокістю”, а після смерті кваліфікацію було змінено на “вбивство”.

Читайте також:
Раду закликають створити нову ТСК щодо Гандзюк: проєкт уже є, з іменами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна