Рада проголосувала за заборону суцільних вирубок лісів у Карпатах

 

Верховна Рада України у другому читанні та в цілому ухвалила закон про запровадження мораторію на суцільну вирубку лісів на схилах Українських Карпат.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний закон у середу, 30 жовтня, підтримав 301 депутат.

Законом відновлюється мораторій на суцільну вирубку лісу у Карпатах, який діяв до 2011 року. Депутати зазначають, що після припинення цього мораторію екологічна ситуація у Карпатах погіршилася.

Законом забороняється будь-яке суцільне вирублювання дерев, зокрема й в оздоровчих цілях. Це дозволить уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок, суцільним методом вирубується значна частина ялице-букових деревостанів.

При цьому наголошується, відповідно до законодавчих змін, які передбачено цим законопроектом, стане можливим проводити тільки вибіркові рубки головного користування та вибіркові рубки формування і оздоровлення лісів у ялицево-букових деревостанах на крутих схилах у лісах Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.

“Цей законопроект спрямований на вдосконалення заходів щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями”, — йдеться у пояснювальній записці до закону.

Читайте також:
Для війни в північних лісах: в ЗСУ створили єгерську бригаду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна