“Помер, як собака”: Трамп розповів деталі ліквідації лідера “Ісламської держави”

 

Президент США Дональд Трамп підтвердив ліквідацію лідера терористичного угрупування “Ісламська держава” Абу Бакра аль-Багдаді.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це Трамп заявив на спеціальній прес-конференції в Білому домі у неділю, 27 жовтня.

“Абу Бакр аль-Багдаді мертвий. Він був засновником і лідером ІДІЛ, найбільш безжалісної і жорстокої терористичної організації у світі. Сполучені Штати шукали Багдаді протягом багатьох років. Викрадення або вбивство Багдаді було пріоритетом національної безпеки моєї адміністрації”, – сказав Трамп.

За його словами, спецоперація пройшла в суботу, 26 жовтня, ввечері на північному заході Сирії. Під час операції ніхто з американських військових не постраждав.

“Сили спеціальних операцій США провели небезпечний і зухвалий нічний рейд в північно-західній Сирії і виконали свою місію в чудовому стилі. Ніхто не загинув під час операції. У той час як велика кількість бійців і компаньйонів Багдаді було вбито разом з ним”, – наголосив Трамп.

Глава Білого дому зазначив, що Багдаді загинув, підірвавши на собі жилет смертника. Вибух убив його і трьох дітей.

“Він помер як собака, він помер як боягуз.

Він утік до тунелю із глухим кутом, весь час плакав і кричав. До цього часу це місце було очищене від людей, які або здалися, або були вбиті. Одинадцять маленьких дітей вийшли з дому і не постраждали. Єдиними, хто залишився, був Багдаді в тунелі, і він потягнув з собою трьох своїх маленьких дітей. Він підірвав свій жилет, убивши себе і трьох дітей. Його тіло було понівечене вибухом”, – розповів президент США.

Дональд Трамп подякував Росії, Туреччині, Сирії, Іраку та сирійським курдам за допомогу в місії. За його словами, сирійські курди надали корисну інформацію США.

Абу Бакр аль-Багдаді. Фото: Reuters

Як відомо, Абу Бакр аль-Багдаді став лідером “Ісламської держави” (ІД) у 2010 році. У 2013-му ІДІЛ оголосила про поглинення підтримуваного “Аль-Каїдою” угруповання бойовиків у Сирії, і Багдаді заявив, що його група надалі буде відома як “Ісламська держава Іраку і Леванту” (ІДІЛ).

Читайте також:
У Сирії ліквідували ватажка ІДІЛ аль-Багдаді, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна