Сенцов анонсував створення громадської організації та фонду

 

Український режисер та письменник, колишній політичний в’язень Кремля Олег Сенцов заявив про намір створити громадську організацію.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Сенцов сказав у понеділок, 21 жовтня, після церемонії вручення премії Ukrainian ID Awards в Українському домі.

“Для мене головне, крім особистого життя, – громадська діяльність і творчість, насамперед кіно. Але я поділяю ці речі… Я знімаю про те, що мені цікаво, – те, що всередині мене. А громадська діяльність – це зовнішнє, те, що потрібно для країни, для хлопців, які у в’язниці. Ось цим я займаюся”, – зазначив Сенцов.

Він розповів, що зараз багато їздить по Україні та по світу, причому не всі зустрічі афішує.

“Щодня я зустрічаюся з багатьма людьми й роблю все, що можливо, для нашої країни, аби роз’яснити людям (перш за все іноземцям) – що за держава Російська Федерація, хто такий Путін, чого вони від нас хочуть. І що, ведучи з ними переговори, потрібно розуміти, що вірити їм не можна. Другий напрямок – це, звичайно, наші хлопці. Кожен раз, коли я беру мікрофон, я говорю про них, і буду говорити на всіх майданчиках, поки кожен з них не буде на волі”, – підкреслив Сенцов.

За словами режисера, він дійшов висновку, що громадською діяльністю треба займатися на професійному рівні.

“Зараз такий час, я всюди катаюся, всім цікавий, але це недовго триватиме, півроку максимум. Потім я всім набридну, і треба робити це більш професійно. Тому я сьогодні прийняв рішення про створення громадської організації, в якій займатимуся досить широким спектром громадської роботи – правозахисної та культурної. Можливо, буде створено окремий фонд для функціонування цієї організації. Може, навіть я назву його своїм ім’ям, щоб скоріше зібрати гроші”, – сказав Сенцов.

Він додав, що буде знімати фільми, які запланував. Зокрема, якщо все буде добре організовано, стрічку “Носоріг” має намір випустити восени 2020 року.

“Якщо все, знову ж таки, добре складеться, то влітку 2021 року буде зніматися фільм під назвою “Блискучий світ”. І далі у мене пʼять сценаріїв, готових до виробництва. План простий: п’ять років – п’ять фільмів”, – пояснив Сенцов.

Як відомо, колишній політв’язень Олег Сенцов 7 жовтня дав свідчення Моніторинговій місії ООН з прав людини про своє ув’язнення в Криму та Росії.

Як інформувала “Новинарня“, Сенцов у Львові взяв участь у марафоні на підтримку політв’язнів Кремля і презентував нову збірку.

Читайте також:
До маршу на підтримку Віталія Марківа долучився Олег Сенцов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна