Літак компанії Qantas здійснив найдовший безпосадковий політ в історії

 

Лайнер австралійської авіакомпанії Qantas Airways встановив світовий рекорд, здійснивши найдовший в історії пасажирських авіаперевезень переліт без приземлення.

Як повідомляє Deusche Welle, у неділю, 20 жовтня, новий літак Boeing 787-9 Dreamliner сів у аеропорту Сіднея, провівши в небі 19 годин 16 хвилин та подолавши за цей час 16,2 тисячі кілометрів.

Цей літак напередодні вилетів з аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку.

Під час цього випробувального польоту на борту судна перебували 49 пасажирів та членів екіпажу. Пасажирами були переважно керівництво австралійської авіакомпанії, науковці, журналісти та шестеро осіб, що зголосилися взяти участь у тестовому польоті.

Протягом польоту пілоти мінялися. Сам літак перед вильотом з Нью-Йорка заправили до максимуму. Щоби зменшити вагу, авіакомпанія обмежила кількість місць та обсяг багажу.

В авіакомпанії переконані, що отримали під час здійсненого рейсу QF7879 багато корисної інформації, особливо щодо того, як боротися з втомою пілотів та допомогти уникнути синдрому зміни часових поясів, відомого як десинхроноз або джетлаг. Під час польоту лікарі та науковці часто перевіряли як пілотів, так і пасажирів.

Компанія планує розпочати регулярні рейси сполученням Нью-Йорк – Сідней у 2022-23 роках.

Читайте також:
У США виконав перший політ найбільший у світі літак. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна