Суд у Києві арештував підозрюваного у вбивстві кікбоксера Оленчика, якого віддала РФ

 

Солом’янський райсуд Києва відправив під арешт 24-річного уродженця Черкаської області, якого підозрюють у вбивстві чоловіка у жовтні 2017 року в столиці.

За даними з відкритих джерел, імовірний зловмисник – Вадим Оленчик, дворазовий чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон Європи та п’ятикратний чемпіон України з тайського боксу.
Його відправили за ґрати за 60 днів.

Таким чином суд задовольнив клопотання про застосування запобіжного заходу для підозрюваного від Київської місцевої прокуратури №9, інформує пресслужба прокуратури міста Києва.

Зазначається, що підозрюваний на початку 2019 року був затриманий у Росії – в Санкт-Петербурзі.

“У лютому Генеральна прокуратура України направила в РФ запит про видачу підозрюваного для притягнення до кримінальної відповідальності. У серпні цей запит був задоволений, після чого почався процес екстрадиції, який завершився минулого тижня”, – зазначили в пресслужбі.

Як встановлено у ході слідства, у жовтні 2017-го підозрюваний через інтернет познайомився з чоловіком, який працював фінансовим директором у компанії з фармацевтичної сфери. Перебуваючи вдома у нового знайомого, підозрюваний його задушив, заволодів його грошима, телефонами та автомобілем.

Зловмиснику інкримінують п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 289 КК України. За вчинене йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Як відомо, у січні 2019 року співробітники Інтерполу затримали в Санкт-Петербурзі громадянина України Вадима Оленчика, 1995 р.н., який перебуває в міжнародному розшуку за ініціативою правоохоронних органів України за вчинення злочинів, передбачених п.6 ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів), ч.1 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Читайте також:
Поляк вбив українку та втік до Німеччини. Там його застрелила поліція

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна