Сепар до сепара: Пушилін взяв участь в інавгурації незаконно обраного “президента Абхазії”

 

В інавгурації так званого “президента Абхазії” (сепаратистського регіону Грузії, окупованого РФ) Рауля Хаджимби, серед інших, взяли участь представники організацій “ДНР” і “ЛНР”.

Церемонія відбулася в середу, 9 жовтня, в актовому залі “кабінету міністрів” Абхазії в Сухумі.

Бойовиків окупованої Росією Донеччини представляв так званий “глава ДНР” Денис Пушилін.

За даними російських ЗМІ, в заході також взяли участь делегації з Російської Федерації (на чолі із заступницею голови Державної думи РФ Ольгою Тимофєєвою, “Єдина Росія”), міністр РФ у справах Північного Кавказу Сергій Чеботарьов, сепаратисти з Південної Осетії, так званої “Придністровської молдавської республіки”, регіонів РФ – Північної Осетії, Калмикії, Кабардино-Балкарії та ін., зокрема посол Нікарагуа в Росії й Абхазії Альба Асусена Торрес.

Денис Пушилін і Рауль Хаджимба

Як пише в телеграм-трансляції пропагандистський ресурс “Спутник Абхазия”, Денис Пушилін привітав “побажав всього найкращого народу Абхазії, назвавши його героїчним”.
“Перемога над грузинським агресором і подальше припинення спроб ескалації ситуації визначили хід новітньої історії всієї країни”, – заявив він.

Вибори так званого “президента Абхазії” відбулися у два тури – 25 серпня і 8 вересня. За остаточними даними центрвиборчкому “республіки”, чинний “президент” Рауль Хаджимба в другому турі набрав 47,39% голосів виборців, його суперник Алхас Квіцінія – 46,17%. При цьому опозиціонер та його політична сила заявила про фальсифікації та незаконність обрання Хаджимби на другий термін.

У день інавгурації Хаджимби партія Квіцинії “Амцахара” заявила про “незаконність і нелегітимності інавгурації президента Абхазії”. Алхас Квіцінія наголосив: “Президентом Абхазії не може бути людина, яка заручилася лише 30% голосів громадян і незаконно поклала на себе владні повноваження”.

Колишня автономія у складі Грузії, Абхазія не контролюється Тбілісі з часів війни 1992-1994 років і тримається на військовій допомозі Кремля. У 2008-2008 роках так звану “незалежність” Абхазії визнали лише Росія і її сателіти – Сирія, Венесуела, Нікарагуа, а також матеріально зацікавлені Науру й Вануату.
Крім того, про “визнання незалежності Абхазії” заявили сепаратисти з організацій “ДНР” і “ЛНР”.

Читайте також:
Росія профінансує модернізацію армії Абхазії: Путін підписав указ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна