Заступнику командира 222-ї артбази на Вінниччині повідомили підозру за хабар

 

Військова прокуратура повідомила про підозру в отриманні хабаря заступнику командира 222-ї Центральної артилерійської бази боєприпасів.

Про це “Новинарні” повідомили у пресслужбі ВП Центрального регіону.

“Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Вінницькій області задокументовано факт вимагання та одержання заступником командира з матеріально-технічного забезпечення 222-ї Центральної артилерійської бази боєприпасів неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч гривень“, – сказано в повідомленні.

Прокуратура встановила, що майор ЗСУ отримав хабар від колишнього військовослужбовця цієї ж військової частини за те, що не ініціюватиме службового розслідування за фактом нестачі військового речового майна, яке було закріплене за прапорщиком у період служби, та непритягнення його до матеріальної відповідальності.

7 жовтня, під час здійснення санкціонованого обшуку, сума хабаря була вилучена.

Заступникові командира артбази повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

До суду також скеровано клопотання про обрання офіцерові запобіжного заходу.

Читайте також:
На Черкащині прокуратура затримала командира військової частини на хабарі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна