Бойовики тричі обстріляли ділянки розведення військ, – УС СЦКК

 

Збройні формування РФ порушують “режим припинення вогню” та вчиняють обстріли зокрема й на тих ділянках фронту, де передбачається розведення військ.

Про це в суботу, 5 жовтня, заявила українська сторона Спільного центру контролю і координації.

“4 жовтня (…) НЗФ РФ здійснили обстріл з автоматичного гранатомета на ділянці розведення №3 в напрямку населеного пункту Богданівка та на ділянці розведення №2 – в напрямку населеного пункту Золоте-4 з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів”, – сказано в повідомленні.

5 жовтня окупаційні війська знову обстріляли ділянку розведення №2 в напрямку Золотого-4 з міномета калібру 82 мм, заявили в штабі.

Крім того, 4 жовтня ворог здійснив обстріли поблизу населених пунктів Зайцеве Північне, Кримське, Луганське, Новолуганське, застосувавши заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм (14 мін) та міномети калібру 82 мм (30 мін).

Українська сторона СЦКК негайно поінформувала про інциденти представників СММ ОБСЄ та закликала зафіксувати факти грубих порушень встановленого режиму “тиша”.

Нагадаємо, на ТКГ в Мінську датою розведення військ у районі Золотого й Петрівського назвали 7 жовтня.

Читайте також:
Як відбуватиметься розведення військ: пояснює Міноборони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна