США і Чорногорія підпишуть велику військову угоду, – Помпео

 

США і Чорногорія підпишуть двосторонню військову угоду щодо постачання озброєнь.

Про це повідомляє Reuters.

За словами державного секретаря США Майка Помпео, майбутня угода буде найбільшим угодою між Америкою і Чорногорією.

“США розраховують на постачання легких тактичних транспортних засобів на суму 36 млн доларів нашому союзнику по НАТО, як тільки буде укладено цю угоду”, — повідомив Помпео.

Також держсекретар США відзначив допомогу Чорногорії в сфері розвідки.

“Нам вдалося розробити патч проти новітнього російського шкідливого програмного забезпечення, яке тепер захищає мільйони пристроїв по всьому світу”, — сказав Помпео.

Держсекретар США під час свого першого офіційного візиту до Чорногорії також заявив, що Сполучені Штати продовжують надавати підтримку цій країні на шляху приєднання до Європейського союзу.

Президент Міло Джуканович зазначив, що Чорногорія як член Північноатлантичного альянсу залишається надійним партнером США в регіоні.

Американський держсекретар зустрівся й з премʼєр-міністром Чорногорії Душком Марковичем і з міністром закордонних справ Срдяном Дармановичем. Помпео нагадав, що хоч чорногорці — невеликий за кількістю народ, але відіграє важливу роль у регіоні.

Читайте також:
США очікують на активізацію “нормандського формату”, – Помпео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна