Замість Князєва: Кабмін призначив нового голову Нацполіції

 

Кабінет Міністрів України призначив Ігоря Клименка новим очільником Національної поліції України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 25 вересня, інформує прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

“Призначили нового голову Нацполіції, ним став Ігор Клименко — генерал поліції третього рангу”, – пише прем’єр.

Як відомо, сьогодні на засіданні уряду Міністерство внутрішніх справ пропонувало призначити головою Національної поліції заступника голови Нацполіції Ігоря Клименка.

Про що йдеться в офіційній біографії очільника НПУ

Відомо, що Клименко народився 25 жовтня 1972 року у Києві. У 1994 році закінчив Харківський військовий університет. До 1997 проходив військову службу у ракетній військовій частині. Заочно закінчив Одеський державний університет та отримав кваліфікацію – психолог. У 2014 році закінчив магістратуру Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за спеціальністю “Правознавство”.

В органах внутрішніх справ служить з 1998 року, пройшов кар’єрний шлях від психолога Центру практичної психології Управління МВС у Харківській області до начальника Департаменту і заступника голови Національної поліції України. Учасник миротворчої операції на території колишньої Союзної республіки Югославія у Косово.

У 2014 році брав участь в Антитерористичній операції на Донбасі. Координатор процесу реформування правоохоронного відомства у тісній співпраці з іноземними партнерами. Нагороджений відомчими відзнаками МВС України та медаллю “Захиснику Вітчизни”.

Озвучив “завдання №1”

Клименко зазначив, що продовжуватиме ті реформи, які реалізують з моменту створення НПУ. У той же час обіцяє “звернути увагу на вирішення проблем, які найбільше турбують громадян України”.

“Завдання номер один – покращення стану реагування на повідомлення про вчинення злочинів та правопорушень. Наступний напрям роботи – профілактика злочинності, у першу чергу її вуличним проявам, а також покращення ефективності у забезпеченні безпеки дорожнього руху”, ‑ прокоментував новоспечений голова Нацполіції.

Він додав, що активно продовжуватиме роботу у напрямку протидії насильству у сім’ї, протидії незаконному обігу наркотичних речовин. Окремим питаннями буде налагодження співпраці поліції з територіальними громадами, а також розвиток та використання IT-компонентів у побудові відомства.

Як інформувала “Новинарня“, колишнього народного депутата Антона Геращенка призначили заступником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Читайте також:
Голова Нацполіції Князєв подав у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна