ДТП з автоцистерною й автобусом на Житомирщині: 9 загиблих, 11 поранених

 

Увечері в неділю, 22 вересня, в Житомирській області на “Львівській” трасі сталася ДТП за участю вантажівки та автобуса, внаслідок чого 9 осіб загинули, ще 10 отримали травми.

“Попередньо встановлено, що близько 22:30 на трасі Київ-Чоп, поблизу села Великий Молодьків Новоград-Волинського району, 55-річний водій “DAF” з напівпричепом (цистерна), прямуючи у напрямку столиці, не впорався з керуванням та зіткнувся з автобусом сполученням “Житомир-Яремче”, що стояв на узбіччі дороги.
За наявною інформацією, 66-річний водій автобуса зупинився для усунення виниклої в дорозі технічної несправності (заміни колеса). Загалом в автобусі подорожували 49 пасажирів. У момент ДТП частина людей знаходились на узбіччі дороги”, – повідомляє пресслужба ГУ Національної поліції Житомирщини.

У результаті зіткнення 9 пасажирів автобуса загинули. Ще 9 пасажирів автобуса, віком від 42 до 71 року, госпіталізували до Новоград-Волинської лікарні. Серед загиблих неповнолітніх осіб немає.

Допомогу надавали також водієві автоцистерни.

Пресслужба ДСНС у ранковому зведенні повідомила, що близько 23:26 рятувальників викликали для деблокації загиблих та постраждалих біля села Пилиповичі.
До деблокації загиблих та постраждалих від ДСНС залучалося  9 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

За інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій, в цій аварії 9 загиблих та 11 постраждалих, які були госпіталізовані.

Фото: ГУ НП Житомирщини

Як повідомляє поліція, водій цистерни затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи Новоград-Волинського ВП та Головного управління Нацполіції в області. Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ.

Нагадаємо, це друга подібна аварія за вихідні, коли зіткнулися автобус і вантажівка-автоцистерна. Попередня сталася 21 вересня між селами Нова Долина та Прилиманським на Одещині – там 9 людей загинули та 4 особи отримали травми.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна