У Житомирі офіцера засудили до 3 років в’язниці

 

У Житомирі суд виніс вирок офіцерові за “самоволку”: три роки в’язниці.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 19 вересня, інформує пресцентр військової прокуратури Центрального регіону України.

“Капітана ЗСУ засуджено за самовільне залишення військової частини до 3 років та 1 місяця позбавлення волі. Богунський районний суд Житомира підтримав позицію прокурора і визнав військовослужбовця винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини без поважних причин тривалістю понад один місяць в умовах особливого періоду)”, – йдеться у повідомленні пресслужби.

Правоохоронці кажуть, що кадровий військовий однієї з військових частин, яка дислокується у Житомирі, в квітні 2019 року, маючи на меті ухилитись від конституційного обов’язку пов’язаного із захистом Батьківщини, без дозволу відповідних командирів та начальників залишив територію військової частини та проводив час за власним розсудом.

“На злочинний шлях, до речі, капітан-прогульник став повторно – у 2018 році офіцер вже відбував покарання протягом 2 місяців на гауптвахті за втечу зі служби”, – додають речники військових прокурорів.

Як інформувала “Новинарня“, у Чорнобильській зоні затримали дезертира.

Читайте також:
У Ковелі знайшли мертвим солдата, якого мали судити за дезертирство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна