Нацбанк надрукує 5 мільйонів купюр номіналом 1000 грн

 

Національний банк України планує здійснити перший випуск банкнот номіналом 1000 гривень в обсязі 5 мільйонів купюр.

Згодом установа друкуватиме ці банкноти залежно від замовлень банків та потреб економіки, сказав директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко, передає “Укрінформ”.

“Ми плануємо його (випуск банкнот номіналом 1000 грн) здійснити в обсязі 5 млн штук. Це перший випуск. Далі він буде здійснюватись по мірі надходжень замовлень від банків та потреб економіки”, – сказав Зайвенко на брифінгу, присвяченому виведенню з обігу монет дрібних номіналів.

Зазначимо, що, таким чином, буде надруковано 5 млрд грн.

Нагадаємо, банкнота номіналом в 1000 грн вводиться в обіг з 25 жовтня 2019 року. На лицьовій стороні зображено портрет Володимира Вернадського, а на зворотній – зображення Президії Національної академії наук.

Важливо, що із 1 жовтня в Україні не прийматимуть до оплати монети дрібних номіналів. Йдеться про 1, 2 і 5 копійок. Також поступово розпочнеться виведення з обігу монет номіналом 25 копійок, однак їх ще прийматимуть.

Читайте також:
Гривня зміцнилася до рівня серпня 2016-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна